Facebook advertenties versus het boosten van een Facebook blog bericht

Facebook Ad versus Boosting a Facebook Post

Een FB boosted post en een FB advertentie worden vaak door elkaar gehaald.

Wat is een boosted post/bericht?

Een boosted post is een bericht dat al op de tijdlijn van je Facebook pagina staat en waar je nadat het bericht geplaatst is, betaalt om het te boosten naar een publiek van jouw keuze. Dit is de eenvoudigste manier om te adverteren op Facebook. Boosted posts verschillen van Facebook advertenties omdat ze niet worden aangemaakt in Facebook Ads Manager en niet dezelfde aanpassingsmogelijkheden hebben.

Wat zijn Facebook advertenties?

Het boosten van een bericht wordt beschouwd als een eenvoudige manier van adverteren. Facebook advertenties gemaakt via Ads Manager bieden meer geavanceerde mogelijkheden. Je hebt de keuze uit advertentie doelstellingen om je te helpen je specifieke zakelijke doelen en jouw doelgroep te bereiken.

Waar een boosted post in eerste instantie optimaliseert voor pagina likes, reacties en shares of algemene naamsbekendheid, kunnen Facebook-advertenties optimaliseren voor app-installaties, website conversies, videoweergaven, winkelbestellingen en meer.

Pink Pepper Content Boosted Post versus Ad Infographic

Wanneer plaats je FB ads en wanneer boost je een FB post/bericht.

Het is belangrijk om te identificeren wat je hoopt te bereiken met een advertentie. Als je bijvoorbeeld wilt dat je doelgroep zich betrokken voelt bij je FB pagina of als je je naamsbekendheid wilt vergroten, is het boosten van een bericht een geweldige manier om de zichtbaarheid te maximaliseren en je doelgroep (audience) te laten groeien. Om meer geavanceerde advertentietypes en campagnes te maken, kun je Ads Manager gebruiken.

Sources: Facebook

Spread the love